{ "title": "Bademcik İçin Antibiyotik", "image": "https://www.bademcik.gen.tr/images/Bademcik-Icin-Antibiyotik-99.jpg", "date": "20.01.2024 06:27:28", "author": "Kadriye yılmaz", "article": [ { "article": "Bademcik için antibiyotik: Boğazın her iki yanında bulunan badem biçimindeki lenfoid doku bölgeleridir. Bademcik vücudun savunma merkezi olup bağışıklık sisteminin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Vücudu bakterilere ve virüslere karşı korur. Bademcikler 2,5 cm boyunda 1,5 cm eninde olup bebek ve ergen bireylerde bu oran değişmektedir. Bademciklerin sık sık şişmesi, iltihaplanması, büyümesi ve ilerleyen boyutlarda alınması kişiye rahatsızlık vermektedir.

Bademcik için antibiyotik kullanımı

Antibiyotikler, bakteriyel enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılıp insan sağlığı açısından önemlidir bir yere sahiptir. Kelime anlamı 'hayata karşıdır. Bu kimyasal maddeler bakterileri yok etmek amacıyla piyasaya sürülmüştür. Bademcik hastalığında antibiyotik, ateşin 38 derecenin üzerinde olması ve iki günden fazla sürmesi durumunda antibiyotik tedavisi devreye girer. Yanlış zamanda yanlış tedavide alınan antibiyotikler karın ağrısı, halsizlik gibi olumsuz etki yaratabilir. Virüsleri yok etmek yerine onlara direnç vererek yararlı bakterileri yok edebilmektedirler. Kimi zaman az dozda alınan ve tedavisi bitmeden bırakılan antibiyotikler hastalığı tekrar etmektedir. Antibiyotik alımı hastalığın tipine göre 5-10 gündür. Herhangi bir antibiyotik bir hastalığın tedavisinde kullanılmadan önce, bu hastalığı doğurabilen mikroplara karşı bir kültür ortamında denenmeli bunlardan en etkin olanı seçilmelidir. Bademcik iltihabında penisilin ve eritromisin çok denenmiş sonuç veren bir yoldur. Uzun süre kullanılan antibiyotikler vücuttaki vitaminleri yok ettikleri için hastanın yakından takip edilmesi gerekir.

Bu rahatsızlıkta kullanılan bir antibiyotiklerden biri de: Remoxil tabletidir. Remoxıl enfeksiyon hastalığında, boğaz ağrısında, idrar yolu iltihabında ve bademcik iltihabında doktorlar tarafından önerilir.500 mili gram şeklinde olup 16 tablet olarak satışa çıkarılır. İlacın etkin maddesi Amoksisilindir. Eşdeğer antibiyotik çeşitleri; Alfoxil, Atoksilin, Dentamax, Largopen, Xibac şeklinde yazılır. Yine hastalığın seyrine, kişinin yaşına ve metabolizmasına göre bu doz artırılıp azaltılabilir. Antibiyotik tedavisi Uzman tarafından başlatılmalıdır.
" } ] }