{ "title": "Bademcik Ameliyatı Ne Kadar Sürer", "image": "https://www.bademcik.gen.tr/images/bademcik-ameliyati-ne-kadar-surer.gif", "date": "20.01.2024 07:20:08", "author": "abdurrazak tekin", "article": [ { "article": "
Bademcik ameliyatı ne kadar sürer, bademcik boğazımızın arkasında yer alan iki tane dokudur. Bu dokulara lenfoid dokular adı verilir. Bu dokular çeşitli nedenlerle zaman içinde şişme yapar, iltihaplanır veya zarar görürler. İşte böyle bir durum oluşmuşsa bademcik ameliyatı olmak gerekir. Bademcik ameliyatını, kulak burun boğaz alanındaki Uzman doktorlar yaparlar.

Bademcik Rahatsızlığının Belirtileri Nelerdir?

Özellikle 4-6 yaş aralığındaki küçük çocuklarda erken teşhis çok önemlidir. Zira. Bademciklerin iltihaplanması, şişmesi gibi nedenler yüzünden bu yaş grubundaki çocuklar, akranlarına göre fiziksel olarak daha çelimsiz, soluk benizli ve kısa kalabilirler. Hatta erken teşhis ya da zamanında uygun cerrahi müdahale yapılmazsa bademcik rahatsızlıklarının, kalıcı kalp hastalıklarına da neden olabileceği yaygın olarak dile getirilmektedir. Özellikle kötü ağız kokusu nedeniyle anne ve babaların bademcikten şüphelenmeyip, çocuklarını basit soğuk algınlığı tahminiyle birinci basamak sağlık ocaklarına götürdükleri, buralarda da herhangi bir tetkik yapılmadan doğrudan antibiyotik tedavisine başlandığı da bir gerçektir. Bu nedenle yıllarca yanlış tedavi nedeniyle çocuklarda kalıcı hastalıklara davetiye çıkarılabilmektedir.

Bademcik Ameliyatını Zorunlu Kılan Belirtiler Nelerdir?
Bademcik Ameliyatı Nasıl Yapılır? Ne Kadar Sürer?

Ameliyattan önce hasta, tamamen uyutulur. Ameliyat olacak hastalar uyutulup uygun bir pozisyon verdirildikten sonra ağız içinden müdahale edilerek bademcikler alınır. Bademcik ameliyatları genel olarak yarım saat ile bir saat arası kadar sürer. Ameliyat bittikten sonra hasta ameliyattan alınarak hastane yatağına alınır. Hasta, ameliyattan sonra önemli bir aksilik olmazsa taburcu edilir ve bir ya da iki gün kontrol altında tutulur.

Bademcik Ameliyatı Sonrası Alınabilecek Gıdalar Neler Olmalıdır?

Hasta kendine geldikten sonra hastaya dondurma yedirilir. Bunun amacı boğaz yolunun mikrop kapmasını önlemektir. Bu işlem gün boyunda devam ettirilir. Kontrol altında iken alınan besinlere dikkat edilmeli, ilkönce sıvı içecekler alınmalı, daha sonraları sıvı gıdalar ile beslenme işlemi takviye edilmelidir.
" } ] }