{ "title": "Bademciğe Ne İyi Gelir", "image": "https://www.bademcik.gen.tr/images/bademcige-ne-iyi-gelir.gif", "date": "19.01.2024 18:06:02", "author": "Batu", "article": [ { "article": "
Bademciğe Ne İyi Gelir, Özellikle mevsimsel değişikliklerin olduğu dönemler ve kış aylarında gerçekleşen bademcik iltihaplanması ve boğaz ağrısı soğuk havalarda bakterilerin zayıf düşen vücutta kolayca hareket edebilmesi sonucu oluşur. Vücudun savunma sisteminde önemli bir parçası olan bademcikler mikropların boğazda birikmesi durumunda bademcik iltihaplanması ya da şişmesi insanı mahveder, kişiyi yaşamdan bezdirir. Bademcik iltihabının, boğazda ağrı, yutkunmada zorluk, halsizlik, yüksek ateş gibi belirtileri olup, önemli bir rahatsızlık haline gelir. Havaların soğumasıyla beraber bu tür rahatsızlıkların görülme sıklığı artar. Bu rahatsızlıktan antibiyotik almadan, doğal tedavi yöntemleri ile kurtulabilirsiniz. Ancak bu tedaviyi, bademcikler şiştiği zaman uygulanır, şiş olmadığından asla uygulanmaz.

Yapılacak tedavi; Beyaz veya kara turp rendelenir. Bir tülbentin üzerine konur ve karabiber dökülür. Tülbenti dıştan bademciklerin üzerine sarılır. Üç dakika sonra yakmaya başlayacaktır. Boğaz yanmaya başladığında 10-15 saniye daha bekletip, sarılan turp geri alınır. Bademcikler kısa sürede iyileşecek, bir daha bu sorun yaşanmayacaktır. Çünkü bademcik, boğazın içinde her iki yanda birer tane bulunan ve vücuda mikropların girmesini engelleyen, badem biçimde küçük organdır. Bu uygulama ile vücudun enfeksiyonlarla savaşta yardımcı olurlar. Bademciğe ne iyi gelir ve bademcik iltihabına ne iyi gelir hakkında tedavi yöntemleri şunlardır;

Bademciğe Ne İyi Gelir?

Tentürdiyot ve su; 1 bardak suya, 5 damla tentürdiyot katılıp, karıştırılır. Gargara yapılır.

Tuz ve su; 1 bardak ılık suya, 1 Kahve kaşığı sofra tuzu konur. Eriyinceye kadar karıştırılır. Gargara yapılır.

Limonsuyu ve bal; 1 bardak suya, 1 Tatlı kaşığı bal konur, eritilir. Gargara yapılır. Aynısı, 1 su bardağı ılık suya 1 kahve fincanı limon da katılıp, yapılır.

Papatya, adaçayı ve su; 4 bardak suya, 2 çorba kaşığı Papatya çiçeği konur. Kaynatılıp, süzülür. Gargara yapılır.

Meşe kabuğu ve su; 4 bardak suya, 100 gram meşe kabuğu konur. Kaynatıldıktan sonra süzülür. Gargara yapılır.

Turp, bal ve su; Yarım kilogram turp, soğuk su ile yıkandıktan sonra soyulur. Küçük küçük doğranır. Üzerine, 4 bardak su ilave edilir. Kaynatıldıktan sonra süzülür. Suyuna, 1 çay bardağı süzme bal konur, iyice karıştırıldıktan sonra da gargara yapılır.

Tütün yaprağı ve bal; 3 tane orta boy tütün yaprağına bal sürülür. Boğaza sürülür.

Adaçayı; Uzmanlar, bademcik iltihabının tedavisi için sıcak adaçayıyla gargara tavsiye ediyor. Bademcikleri rahatlatır.

Turunçgiller; Turunçgillerde yüksek oranda bulunan C vitaminleri bağışıklık sistemini uyararak bademcik iltihabına karşı savaşır.

Karahindiba; 30 gram karahindiba 500 ml suyla kaynatarak elde edilen içecek bademciklere iyi geliyor.

Mürver; Virüslerin zararlı belirtilerinin önüne geçen mürver, bademcik iltihabı dışında soğuk algınlığını da önlemeye yardımcı olur.

Kızıl kök; Yüzde 10 oranında \"tanen\" maddesi içerir. Boğaz ağrısı ve öksürük için de tavsiye ediliyor.

Sarımsak; Sarımsak da bademcik iltihabında oldukça iyi bir kök söktürücüdür.

Diğer bitkiler; Çay üzümü, papaya, kırmızı üzüm, çilek de badem iltihabına karşı etkilidir.
\"Allah şifa versin\" Amin.
" } ] }